torstai 5. marraskuuta 2015

Wairarapa College

 Heippa! Päätin tehä nyt ainakin yhen postauksen mun koulusta täälä :)!
Wairarapa College eli Waicol, sijaitsee Mastertonissa. Otan joka aamu bussin 7:50 joka on koulun eessä noin 15 yli kaheksan. Koulupäivään kuuluu 5 oppiainetta, ryhmätuokio (15min),morning tea(15min) lounastauko (45min)  ja hiljainen lukeminen (15min).
    Joka päivä koulu alkaa 8:35 paitsi keskiviikkona jollon koulu alkaa 9:40. Koulu päättyy joka päivä 15:05 ja bussi lähtee suoraan Cartertoniin koulun edestä noin 15:10.
    Mulla on tänä vuona liikkaa, musiikkia, enkkua, maantietoa, matikkaa ja outdoor education. Ens vuodeks otin enkkua, kokkailua, draamaa, liikkaa ja outdoor education

   

   Miten koulu eroaa Suomen koulusta? 1.Tunnit on lyhyempiä (50 min). 2.Oppilaat ei ota koulua ehkä niin vakavasti kuin Suomessa, eli tunneilla puhutaan aika usein (riippuu oettajasta). 3.En oo saanu ollenkaa läksyä tän 4 kuukauden aikana. Vain jotain powerpoint esitelmiä ja puheenvalmistamista. 4.Koulupäivät on aina samanpitusia. 5.Opettajia ei kutsuta opettajiksi vaan Mrs. tai Mr. 6.Aina noustaan seisomaan, jos rehtori kävelee luokkaan tai päivänavaukseen. 7. Koulussa ei ole ilmaista ruokaa. Koulussa on kahvila josta voi ostaa lämpimiä piiraita tai suolaisia rullia ja juotavaa. 8. Koulussa on koulupuvut, ei saa olla rannekoruja, näkyvää kaulakorua,iholävistyksiä, sormuksia eikä kynsilakkaa. 9. Jos poistuu koulualueelta tai koulusta keskenkaiken, pitää anoa lappu kansliasta ja koulurajoja vartioidaan. 10. Koeviikko on kans erillainen. Kouluun tullaan niinkuin Suomessakin tekemään vain koe, jonka jälkeen pääsee kotiin, mutta samanpäivän aikana voi olla kaksi koetta. Kokeet tehdään salissa muiden oppilaiden kanssa ja opettajat valvovat edessä. 11. Koulu ei ole yksi iso rakennus vaan alueella on monta rakennusta ja liikutaan ulkona luokasta luokkaan. Kesällä se on tosi kiva, mutta kun sataa tai on tosi kylmä ei niinkään miellyttävä.







Koulubussi


Kesä uniformu


Grace <3








Päätoimisto




Kesä uniformun kanssa ei saa pitää sukkiksia, mutta koulun paitaa saa




Koulussa on taloryhmät, niinkuin Harrypotterissa. Ite kuulun Aorangiin eli sinisiin :)


 Rakennuksessa Draama- ja musiikkitunnit 


Lauren & Ella <3




Matikkaluokka


Englannin käytävä


Koulun kirjasto


Kyllä siellä suomenlippukin on


Koulun urheilu uniformuun kuuluu paita ja musta alaosa









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti